meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

Debiteurenbeleid en incasso na Corona

Iedereen is -terecht- opgelucht dat de Corona-crisis op zijn retour is en dat de economie weer kan gaan draaien. Maar, in bedrijfseconomisch opzicht is voorzichtigheid geboden. Het feit dat ondernemers de deuren weer openen en flink aan het ondernemen slaan, betekent niet dat daar ook altijd voldoende liquide middelen voor zijn. Kosten gaan vaak voor de baten uit. De klanten en bestellingen vliegen binnen, maar checkt u ook hoe uw klanten er financieel voor staan? Of ze teerden op de NOW-regelingen en uitgestelde belastingverplichtingen? Kortom, word geen financier van uw klanten! Laat de financiële bom bij uw klant niet in uw gezicht ontploffen.

Dit zijn de 5 "must do's"

1. Weet met wie u in zee gaat. Check de KvK voor veranderingen in rechtspersoonlijkheid, gevolmachtigden, gepubliceerde stukken etc. voordat u zaken doet. Wij doen het graag voor u.

2. Zorg dat uw algemene voorwaarden op orde zijn en goed worden toegepast. Lever niet dan na schriftelijke opdracht. Hoe dan? Wij screenen uw voorwaarden en zorgen dat u ze op de goede manier gebruikt. 

3. Hanteer een fair maar fier debiteurenbeleid. Hoe dan? Vraag het ons. 

4. Vraag zekerheden. Hoe dan? Wij helpen u er graag mee.

5. Ben op tijd met het treffen van effeciente (beslag-) en rechtsmaatregelen. Wij staan klaar om beslag te leggen als het moet.

Oude vorderingen incasseren

Corona was terecht een tijd dat iedereen veel geduld en empathie had. Vergeet niet uw pre-corona debiteuren nú aan te spreken op betaling van de oude openstaande facturen

Advocaat incasso

Onterecht wordt vaak gedacht dat de advocaat pas in beeld komt ná een incassobureau of deurwaarder. Onzin! Wij zijn bij uitstek in staat de beste inschatting te maken van de kansen op succes en hebben alle (beslag- en procedure-)mogelijkheden onder 1 dak. Aarzel dus niet en bel.

Neem hier contact met ons op.

Delen op