meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

Maak van oude debiteuren uw bedrijfsfinanciering

Weer zo'n blog met een fantasierijke lok-titel zult u denken. Misschien wel, maar bedenk dan ook dat er mogelijk een behoorlijke bedrijfskapitaal (lees: liquiditeit) verscholen zit in uw oude debiteuren, die u boekhoudkundig en daarmee in uw gedachten hebt afgeboekt, maar die nog steeds invorderbaar zijn en door ons kunnen worden geïncasseerd. Als daarmee uw interesse niet gewekt is, dan is deze blog niet voor u bestemd. Anders, lees verder of lees hier ons blog "Gebruik de wettelijke maximum betalingstermijnen voor snellere incasso". 

Direct contact / Like ons op Facebook

De periode 2008 - 2016 gaat de geschiedenis in als economische crisistijd. Duizende ontslagen, reorganisaties, herfinancieringen, besparingen en faillissementen. Om nog maar niet over de onroerend goed markt te beginnen. En natuurlijk ook de oninbare debiteuren, die u hebt moeten afboeken op het resultaat van uw onderneming. U kon tenminste de BTW nog terugvragen, maar leuk was het niet om uw omzet op die manier jaar na jaar afgeroomd te zien worden. Uw klanten voelden zich wel schuldig en wilden wel betalen, deden toezeggingen en sloten betalingsregelingen, maar betaalden uiteindelijk niet. Ze beloofden misschien zelfs nog om alsnog te zullen betalen in betere tijden.

Inmiddels zijn die betere tijden aangebroken, trekt de economie aan en groeit het bedrijfsleven. Sterker, het aantal vacatures was in Nederland nog nooit zo groot. Niet meer terugkijken zult u misschien denken en ook ik ben een groot voorstander van vooruit in plaats van achteruit ondernemen. Echter, het vinden van voldoende bedrijfsfinanciering en liquiditeit is in de groeifase van uw ondernemen niet altijd even gemakkelijk. Grote kans, dat ook in uw oude debiteurenportefeulle de sleutel voor die financiering ligt. Want, kent u debiteuren, die ook daadwerkelijk alsnog zijn komen betalen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar wij wel, omdat we weten hoe het moet én er voor u achteraan jagen!

Waarom laat u ons niet ook uw oude debiteuren alsnog incasseren? Inclusief de verschuldigde rente en kosten! Hoogstwaarschijnlijk gaat het met hen ook weer stukken beter, hebben ze de crisis of zelfs het faillissement achter de rug. Omdat i) vorderingen die boekhoudtechnisch afgeboekt zijn, juridisch nog steeds verschuldigd zijn, ii) vorderingen pas na 5 jaar inactiviteit van de schuleiser verjaren en hoogstwaarschijnlijk door sommatiebrieven gestuit zijn en iii) vorderingsrechten zelfs herleven als het faillissement van een personenvennootschap of natuurlijke persoon wegens gebrek aan baten is opgeheven, is de kans groot, dat uw gehele afgeboekte debiteurenportefeulle over de cirisperiode nog steeds invorderbaar is. 

Dus, als u zich de debiteurenlijsten van een paar jaar terug herinnert en denkt "zou dit ook voor ons bedrijf gelden", dan is het nu tijd om ons te bellen of te mailen. Nog niet overtuigd? Dan is dit in a nutshell onze aanpak.

  • We inventariseren samen met u en uw accountant/adviseur uw oude (en huidige) debiteurenportefeulle;
  • We schatten de hardheid en haalbaarheid in, selecteren de haalbare zaken en maken samen met u een plan van aanpak en maken financiële afspraken;
  • We onderzoeken en traceren de huidige woon-/vestigingsplaats van uw debiteur is, traceren vennootschapsrechtelijke wijzigingen of bewegingen, wat de huidige bedrijvigheden zijn, of er actief is om beslag op te leggen (denk aan huidige opdrachtgevers, banken, onroerend goed etcetera). Ook het voeren van bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures is onze core business;
  • We pakken eventueel een of meerdere zaken bij wijze van proefproces op en evalueren de resultaten en schaven zonodig het plan van aanpak bij;
  • We incasseren de rest van de debiteuren.

Afhankelijk van de portefeulle en resultaat van de inventarisatie, bestaat ook de mogelijkheid dat wij met u met een van onze partners in contact brengen voor een aanbod tot overname van de vorderingen of factoring.  Met meer dan 20 jaar ervaring in "incasso-land", hebben we ook daarin een breed netwerk opgebouwd.

Hopelijk mogen op korte termijn ook uw oude debiteurenportefeulle incasseren, zodat u een stuk bedrijfskapitaal, extra liquiditeit of financiering vindt en volle kracht vooruit kunt blijven ondernemen. Dat is waar het ons om draait.

Neem hier contact met ons op of bel 043-356 00 00 voor een gratis eerste kennismaking.

mr. Ruud Gijsen, advocaat

 

Delen op