meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

In scene gezette overval niet geslaagd!

Een 21 jarige boekhouder van FC Utrecht en zijn broer zijn deze week veroordeeld voor het verduisteren van € 77.500,00 uit de kluis van FC Utrecht. 

Zij probeerden het geld te verduisteren door een overval in scene te zetten. De 21 jarige boekhouder deed net alsof hij werd overvallen door een man met bivakmuts en zo werd gedwongen geld af te staan uit de kluis. Dit deed hij in de wetenschap dat de overvaller zijn 20 jarige broer was. 

Beiden zijn nu veroordeeld tot acht maanden gevangenis waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Een 23 jarige man uit Utrecht bij wie het geld was ondergebracht,  is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een taakstraf van 200 uur.  Ook de toenmalige vriendin van de 21 jarige boekhouder wordt gestraft. Zij moet 42 dagen de cel in, waarvan 32 voorwaardelijk. Daarnaast moet ze een taakstraf van 120 uur uitvoeren.

Het buitgemaakte geld is nog steeds spoorloos. Het verduisterde bedrag van € 77.500,00 moet door de vier verdachten worden terugbetaald aan FC Utrecht. 

Delen op