meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

Gelijke arbeidsvoorwaarden voor payroller in aantocht?

Payrollers zijn mensen die vaak langdurig bij een bedrijf werken, maar niet in dienst zijn bij die werkgever. Ze staan op de loonlijst van een payrollbedrijf. Vooral gemeenten en bedrijven hebben behoefte aan mensen die flexibel voor ze werken. Dit omdat het werkaanbod wisselt, er is niet altijd evenveel werk.

Gelijke arbeidsvoorwaarden

Binnenkort komt minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken met een wetsvoorstel dat het mogelijk moet maken dat mensen met een flexibel contract, zoals payrollers, dezelfde arbeidsvoorwaarden gaan krijgen als mensen met een vast dienstverband. Ook payrollers hebben dan recht op bijvoorbeeld scholing of kinderopvang.

Ontslagbescherming

De minister is al langer bezig om de verschillende rechten tussen werknemers te verkleinen. Vanaf januari dit jaar is de ontslagbescherming al gelijkgetrokken tussen de werknemers en vanaf 1 juli 2015 geldt dit ook voor de ontslagvergoeding. Mensen met een tijdelijk contract hebben ook recht op een ontslagvergoeding als ze minstens twee jaar in dienst zijn geweest en de arbeidsovereenkomst eindigt op initiatief van de werkgever.

mr. R. Gijsen

Delen op