meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

Raketwerpers en vuurwapens gevonden bij actie tegen motorbendes

Bij de invallen op locaties van onder meer motorclub Bandidos in Limburg zijn woensdag onder meer raketwerpers en handvuurwapens aangetroffen. Veertien Bandidos-leden zijn aangehouden. Dat blijkt woensdagmiddag op een gezamenlijke persconferentie van de gemeente Maastricht, het Openbaar Ministerie en politie over de landelijke actiedag van politie, justitie en gemeenten tegen motorclubs. Er zijn in totaal negentien mannen en één vrouw aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van mishandeling en openlijk geweld. Veertien van de arrestanten zijn lid van Bandidos en één van de Red Devils. Van een andere is onbekend of hij nog lid is van een motorclub, de vier andere zijn dat niet.

Er zijn in totaal 35 doorzoekingen uitgevoerd in woningen, bedrijfspanden en later nog in veertig garageboxen. Daarbij zijn vijf raketwerpers, handvuurwapens, vier gestolen auto's en vals geld aangetroffen. Ook zijn een drugslaboratorium voor synthetische drugs en een hennepkwekerij ontdekt.

Het is volgens de officier het eerste resultaat van grootschalig onderzoek dat vorig jaar gestart is. De doorzoekingen vormen bewijs voor tien zaken die afgelopen tijd gestart zijn.

'Ontluisterend'

De actie is volgens de politiechef nog volop aan de gang en duurt nog tot zeker 22.00 uur vanavond. Hij noemt de opbrengst van de invallen "substantieel".

Ook burgemeester Onno Hoes van Maastricht noemt de vondsten "ontluisterend". Het is pas een deel van het onderzoek, benadrukt hij. "Of het het topje van de ijsberg is, moet nog blijken."

Naar de vindplek van een raketwerper in Geleen wordt eerst de Explosieve Opsporingsdienst (EOD) gestuurd voor het onderzoek daar verder kan gaan.

"Vandaag is er hard opgetreden, omdat dat nodig was om de openbare orde en veiligheid te herstellen", zei burgemeester Hoes bij aanvang van de persconferentie. Volgens hem is er goed samengewerkt.

Actiedag

De politie in Limburg, Noord-Brabant en België begon woensdagochtend met de landelijke actie tegen motorclub Bandidos. De grote actiedag is samen met Justite en de Limburgse gemeenten georganiseerd, omdat de motorclubs veel overlast veroorzaken in de regio.

Verschillende burgemeesters uit Limburg vroegen eerder al om extra hulp van de politie om de overlast van de motorclubs te beperken. Justitie, politie en gemeenten proberen de motorclubs zowel bestuurlijk als strafrechtelijk aan te pakken.

 

bron: www.nu.nl

Delen op