meteen contact

Advocatenkantoor Gijsen

Snel beslag leggen voordat het te laat is

Uw debiteuren betalen al te lang niet? Uw debiteurenportefeuille loopt de spuigaten uit? U weet niet waar te beginnen? Wij analyseren eerst de contracten, algemene voorwaarden, hardheid en haalbaarheid van de incasso van de vordering of debiteurenportefeuille.

Direct contact / Lees hier ons blog / Like ons op Facebook

Sterk staaltje opvoedkunde

We laten een cliënt niet graag een vordering afboeken, maar als het geen haalbare kaart is, heeft een cliënt aan zo'n advies meer, dan een kostbare procedure zonder resultaat, volgens mr. Ruud Gijsen. Ik gebruik niet alleen alle juridische mogelijkheden om debiteuren te bewegen tot betalen, maar zet mijn jarenlange ervaring in de omgang met de meest hardnekkige debiteuren in. In contact blijven is het devies, dan hoor je het meest. En als het moet, hard toeslaan.

Conservatoir beslag

Een beproefd middel: "Binnen zonder kloppen". Bij de meeste vorderingen krijg ik het klaar om binnen enkele dagen het verlof van de rechter te verkrijgen en beslag te leggen op alle bezittingen van de wanbetaler. Onroerend goed, de bankrekeningen, roerende zaken, loonbeslag en opdrachtgevers.

Gecombineerde beslagen in verschillende delen van het land vragen om een goed doordachte strategie, planning en samenwerking met onder andere deurwaarders. 

Jarenlange ervaring

Zo legde ik ooit beslag onder 19 zorgkantoren van een franchise onderneming, allemaal op een dag. Bij een frauderende werknemer legde ik naast loonbeslag tevens beslag op alle bankrekeningen en de hond. Dat laatste leidde tot een betalingsregeling. Zo moesten 47 bezitters van schotelantennes allemaal tegelijk hun schotel in bewaring aan deurwaarder afgeven en dus geen WK-voetbal die avond! Een grote busonderneming moest 20 bussen "missen" omdat ze de verzekeringspremies niet had betaald. Gevolg: 1000 gestrande Costa Brava reizigers. Een radiostation dat zijn uitzendingen moest staken omdat de centrale zender in beslag werd genomen en als klapper op de vuurpijl: 14 Ferrari's en Porsches in een loods van een lease-maatschappij. 

In al deze zaken was er binnen no-time betaald en was verder procederen niet meer nodig. Ok, soms niet alles ineens, maar er werden ofwel strenge betalingsafspraken gemaakt, vervangende zekerheden gesteld, bankgaranties of borgstellingen afgegeven. Het moet duidelijk zijn dat met mijn cliënte niet te sollen valt. 

Dagvaardingsprocedure

Zodra het beslag gelegd is en er geen betaling of overleg op gang komt, dient vervolgens ook de procedure met een dagvaarding aanhangig gemaakt te worden. Daarin komt het na de schriftelijke reactie van de debiteur meestal tot een comparitie van partijen, waarin nogmaals wordt getracht de zaak op te lossen. Lukt ook dat niet, dan komt er uiteindelijk een vonnis.

Vragen? Neem contact met mij op!

mr. Ruud Gijsen (advocaat)

Delen op